Thursday, January 3, 2019

Què desitgem per aquest nou any 2019?



Durant aquests primers dies del nou any 2019, i fins el dissabte 5 de gener quan hi ha el primer eclipsi de sol de l’any, m’agradaria oferir-vos algun pensament i percepció que he tingut darrerament. Perquè són dies per reflexionar i desitjar allò que volem viure al llarg de l’any.
Aquest proper eclipsi es troba dins el període de Capricorn, un signe de terra-terra. Que ens impulsa a tots nosaltres a posar-nos en marxa per tal d’anar materialitzant allò que realment desitgem en la vida. Però per fer-ho, cal sentir el nostre cor... la nostra ànima... i escoltar-la...
Què desitgem?
Quins desitjos hi ha silenciats en les profunditats del nostre cor?
Per aprendre a escoltar la veu de la nostra ànima, podem fer-nos aquestes preguntes mentre posem una ma sobre el cor, tanquem els ulls, respirem profundament 3-4 cops per situar-nos en l’aquí i l’ara, lluny del brogit de la nostra ment racional, i ens endinsem en les profunditats sense límits que resideixen dins nostre...

Aquests dies he percebut que la humanitat està al llindar d’una nova època. No perquè ho hagi llegit enlloc o perquè els anuncis que ens bombardegen m’influenciïn. Sinó perquè després de tenir una conversa amb el meu fill, se’m va obrir davant meu una finestra/portal que m’ho va mostrar i ho vaig percebre amb claredat. En aquesta nova època que entrem, els avenços tecnològics fan que els éssers humans traspassem limitacions i anem més enllà, com ara explorar planetes per intentar viure-hi, descobrir les seqüències complertes del ADN humà de manera que es pugui ver mutacions i variacions d’aquest. Sigui per fer noves generacions més resistents a les malalties, sigui per induir-les amb capacitats que fins ara ens estaven limitades, o amb altres finalitats. I només dependrà de la nostra consciència cap a on portem tots aquests avenços, juntament amb la capacitat d’assolir comunicacions més ràpides, sofisticades i acurades, connectant-nos a tots.

Malgrat tot això, cada cop més els humans ens estem enfocant en destacar les nostres diferències i augmentar la separació entre nosaltres. Sigui en raça, religió, creences de qualsevol tipus, sexe... fent que, malgrat tota aquesta tecnologia que pugna per dirigir-nos cap a una globalitat, ens estem fragmentant més i més. I no tan sols entre països, sinó també dins d’un mateix país, nació i comunitats. Com també dins nostre. Cada cop hi ha més violència i menys comprensió i respecte cap els altres. Cada cop hi ha més intolerància, i els drets humans es debiliten i queden desprotegits. Com si no haguéssim après de la nostra història, com ara les últimes guerres viscudes: la guerra civil a la península ibèrica i la segona guerra mundial que va generar el holocaust. Per posar tant sols uns exemples propers a nosaltres.
Això fa que les nostres pors, encara que sigui inconscientment, augmentin, com també els nostres dubtes, indecisions, i el sentir-nos que no som suficients. Tant a nivell personal, sentint dins nostre que no valem el suficient com per ser feliços i plens, i a nivell col·lectiu no som valuosos ja que les nostres veus no son escoltades pels que manen en els governs.
Potser no en som conscients, però aquesta manca de valuositat i de no sentir-nos suficients tal i com som i pel que som, està cristal·litzant dins nostre. En el nostre cor i en el nostre cos, empetitint-nos sense adonar-nos-en.

Quan som suficients i valuosos tal i com som!
Som meravellosos dins les nostres imperfeccions!
I som molt creatius!
Tant, que si desitgem realment alguna cosa i la imaginem, aconseguirem fer-la realitat. Perquè la nostra ment és preciosa i amb un potencial molt bonic a utilitzar en bé de tots. I aquests primers dies de l’any són idonis per això, ja que el proper eclipsi de sol obre un portal d’oportunitats a ancorar al llarg de l’any.

Som suficients perquè dins nostre hi ha tot el que necessitem per crear un punt d’inflexió i anar més enllà d’aquesta espiral de separació, pors i violència. Podem travessar barreres i limitacions, podem ser feliços i gaudir de la vida. I tot, tot el que ens fa falta per aconseguir-ho es troba dins nostre... dins el nostre cor i dins la nostra ment.
En comptes d’enfocar-nos en les diferències entre nosaltres, podem enfocar-nos en tot allò que ens uneix i ens distingeix com a éssers humans. Que és molt més que no pas unes quantes idees, creences o el color de la pell o el sexe.
Tots passem dificultats a la vida. Tots hem emmalaltit alguna vegada, o potser durant molt de temps hem estat malalts. O potser hem tingut problemes econòmics importants. O una infantesa difícil. O potser, una mica de tot. Tots hem nascut i hem crescut. Hem tingut il·lusions i moltes idees creatives que potser, no hem pogut portar a terme. Tots hem estat infants amb il·lusions, ganes de jugar i de que se’ns escolti i se’ns tingui en compte. Hem estat infants que potser parlàvem amb les plantes i els animals perquè creiem que ens entenien i nosaltres a ells. O teníem algun amic invisible que per nosaltres era molt real, malgrat que ningú el pogués veure, només nosaltres. O desitjàvem abraçar amb força un gos o un gat, o un altre mascota i sentir-la part de nosaltres. I que se’ns reconeixes pel que érem. Tots volem trobar el nostre lloc en la vida i realitzar-nos més enllà d’uns estereotips socials amb els quals, la majoria de nosaltres, no ens identifiquem.

Els éssers humans som capaços de sentir compassió, empatia i tendresa si travessem les barreres que les pors han construït dins el nostre cor. Som capaços de riure amb sinceritat i innocència. De mirar-nos als ulls sense temor a rebre un judici o una crítica per part de l’altre. Som capaços de mirar amb tendresa i afecte, i ser correspostos. De parlar amb el cor en comptes de parlar amb la ment racional. I deixar de jutjar i criticar, o menysprear als altres. Ja que aquestes actituds són degudes a una buidor existent dins nostre. Una buidor degut a que no ens sentim plens de nosaltres mateixos, plens de la nostra creativitat i del nostre ésser meravellós i lluminós. Perquè molts de nosaltres sentim que no pertanyem al món, per molts esforços que fem per formar-hi part.

Tots els éssers vius som estrelles precioses provinents del Cel... provenim d’una Energia Primordial, infinita i eterna, amorosa i lluminosa que podem anomenar déu, energia universal, gran misteri, o qualsevol altre nom que li volem donar segons les nostres creences i espiritualitat. Tots hem sorgit d’aquesta Energia Primordial, talment com un immens Oceà Primordial i Infinit. I som expressions úniques i meravelloses d’Ella... tots i cada ú de nosaltres som Déu manifestant-se, experimentant-se i coneixent-se a sí mateix/a. Som Déu interactuant amb sí mateixa per aprendre a estimar més i més a través de la compassió, el perdó, la humilitat i l’autoestima. I aquesta qualitat de ser déu ens uneix, en comptes de separar-nos. Ens connecta recordant-nos qui som dins d’un entramat multidimensional on les nostres espiritualitats, les nostres ments, els nostres cors i els nostres cossos hi formen part. Estem més units que separats... perquè som Ú. I només les creences i idees acumulades dins nostre des de fa mil·lennis, passades de generació en generació, ens diuen que som diferents i que hem de lluitar uns contra els altres, que ens hem d’aniquilar per sobreviure, que només pot sobreviure el més fort.
Però el  més fort de què?
Potser de consciència i de cor... ja que la compassió, el perdó i la pau interior transformen en profunditat les energies al nostre voltant. El nostre cos pot morir, però no el nostre esperit. I tot allò que fem, sentim i expressem continuarà dins nostre i formant part de l’inconscient col·lectiu de la humanitat per bé de tots.

Des de fa més d’un any ens hem adonat que la nostra nació està molt fragmentada.
Com també la mar Mediterrània, una mar que uneix cultures molt diverses i bressol de molta saviesa i coneixement, està dividida, plena de cossos i anhels ofegats. Per no parlar de la pol·lució que està matant els pocs éssers marins que hi queden. I nosaltres davant de tot això a vegades ens quedem paralitzats i no sabem què fer.
Però entre tots ho podem canviar des del cor si ens enfoquem en la nostra humanitat en comptes de les nostres diferències. Si comencem a donar importància al nostre cor i menys a la ment racional. Si comencem a donar importància al nostre cos meravellós i a tenir-ne cura a través de l’alimentació, la meditació, passejos per la platja o muntanya, exercici moderat com ara el ioga o el qi-gong. Com també podem començar a fer-ho al nostre voltant. En la nostra família, veïns, companys de feina... i poc a poc sentir-nos cada cop més forts i valents, i més plens de pau... més plens de nosaltres mateixos. I serà llavors que aquesta pau que sentim s’anirà estenent al nostre voltant...

Perquè si volem pau, primer hem de ser pau nosaltres i assentar-la dins nostre...

(Ep! no dic que sigui fàcil, però si ens hi posem molts, ho anirem aconseguint!)

No comments:

Post a Comment

Numerology of this new year 2024

Dear Precious Ones, Today let’s play with numbers! It’s about the year 2024 because its numerology is very interesting. Let me to explain to...